Shadow on White Background

BLOG

Llegeix això

Inbound Marketing

Inbound Marketing, el coneixíeu?


Si has arribat fins aquí és perquè vols aprendre atreure clients amb l'anomenat màrqueting de continguts i enamorar-los visualment amb les teves estratègies. És per això, que us animo a seguir llegint aquest article sobre l'Inbound Màrqueting o Màrqueting d'Atracció, ja que pot ser del teu interès per preparar la teva planificació.


Com definim l'Inbound Màrqueting?


És un conjunt de tècniques que ens permet arribar als nostres clients, on seran catalogats com els nostres buyer persona. Us recordeu de l'anterior article on parlàvem sobre ells?

Captivarem els nostres clients amb contingut útil, rellevant, interessant i de valor. D'aquesta manera, els clients potencials trobaran la teva empresa a diferents canals (blogs, SEO, xarxes socials, entre d'altres). Un punt a favor d'aquesta estratègia de màrqueting és que no ens acostem als clients de forma intrusiva, aleshores la seva percepció de la nostra empresa els aportarà un valor diferencial a la competència.


Fases del Inbound Marketing


1) Atreure

A la primera fase de l'Inbound Marketing hem d'aconseguir visites, és a dir, que les persones arribin als nostres mitjans digitals (bloc, web, xarxes socials). Augmentarem el nostre trànsit web des de l'interès que generaran els nostres continguts.

Això ja ho hem vist en articles anteriors, però farem un recordatori. Per captar visitants utilitzarem les eines següents: SEO, xarxes socials, i el boca a boca. Hem de ser interessants i aportar valor per als futurs clients potencials.


2) Convertir

En aquesta segona fase busquem convertir els visitants en leads, és a dir, que tota aquella persona que arribi a la nostra web aconsegueixi registrar-se. De manera que aconseguirem que ens deixin les seves dades per classificar-les dins de la nostra base de dades. Spoiler, no ho aconseguirem si no creem contingut de valor per al nostre buyer persona.

Per incentivar que es registrin, podem utilitzar elements com: CTAs, Lead Magnets, formularis o xat bots a la nostra pàgina web.


1) Vendre

Un cop tinguem els nostres leads registrats a la nostra pàgina, és hora de tancar la conversió del client: l'objectiu és que comprin els nostres productes i/o serveis. Compte amb això, no podem ser una empresa agressiva, ja que si no el client se sentirà pressionat per comprar, i finalment no ho acabarà fent.

En oferir contingut de valor i informació rellevant al client, hem d'aconseguir que ens triïn a nosaltres en comptes de la competència del mercat.


2) Fomentar la lleialtat

Ben fet! Si esteu llegint això, és perquè hem arribat a la darrera fase de l'Inbound Marketing. Hem aconseguit que l'usuari formi part de la nostra base de dades, però no ens conformarem només amb això, oi? El que busquem és que el client repeteixi i que confiï amb nosaltres.

En aquesta fase, el que podem fer és sorprendre'l, oferir solucions als seus problemes i donar-li un servei fora del que és habitual. Posicionar-nos a la menta del consumidor és el nostre objectiu. Ells deuen pensar que en tenim cura i que tenim la millor atenció al client del mercat.

Resumint, acabem de veure les 4 fases de l'Inbound Marketing. Si fem servir aquestes diferents tècniques i eines podrem facilitar aquests passos amb els usuaris. I el més important, oferir-los alguna cosa, que al mercat no s'ofereix.


Com dissenyarem la nostra estratègia d'Inbound Marketing?


Molt fàcil! Tota estratègia de màrqueting té la seva adequada elaboració, però aquí us deixo uns simples passos per anar seguint:

1- Conèixer el nostre negoci.

2- Elaborarem el nostre Buyer Persona.

3- Definir els nostres objectius SMART.

4- Utilitzar el conegut model AIDA (atenció, interès, desig i acció)

5- Buscar les nostres paraules clau (per al SEO)

6- Planificar el nostre contingut visualment enamoradís

7- Comença la campanya publicitària ;)

8- Automatitzar els processos

9- Fidelitzar i delectar el nostre client


Us puc ajudar amb les fases d'Inbound Marketing?


Happy Smiling Emoticon

Buyer Persona

Buyer persona, sabeu com segmentar-ho?


Molts negocis cometen la confusió de fer una perfecta estratègia de màrqueting, quan realment haurien de preguntar-se a quin tipus d'audiència busquen atreure.

El que necessiteu és connectar veritablement amb clients potencials, anomenats buyer persona. Si estàs interessat a crear una determinada audiència, continua llegint!


Què és un buyer persona?


Són els clients o possibles clients que estan comprant o comprarien els nostres productes. És a dir, és una representació idíl·lica del tipus de client que ens encantaria tenir, que sabem que confiarà en els nostres valors, la nostra marca, els nostres productes o els nostres serveis.

L'objectiu és entendre millor qui ens dirigim i de quina manera ens relacionarem amb el nostre públic, al qual volem vendre els nostres productes o serveis.

Per què serveix el buyer persona?


Per confeccionar amb claredat el nostre buyer persona, hem d'observar les tendències, comportaments i patrons dels clients potencials, on tot seguit ens permetrà crear una precisa estratègia de màrqueting.

Dins aquesta estratègia de màrqueting, hi ha l'anomenat pain pont, que són aquells inconvenients que s'enfronta a l'audiència a la qual ens volem dirigir, i que sabem que els resoldrem amb els nostres productes o serveis.

Hem de comprendre les seves motivacions i pain pont a través del nostre buyer persona és la nostra clau per entendre les necessitats que busquen els nostres clients potencials.

Un cop tenim definit el nostre buyer persona, podem començar a dissenyar i crear el contingut, pensar en com i on el compartirem (ja que ens servirà a les nostres campanyes d'inbound marketing) i de quina manera podem innovar la nostra marca personal. És a dir, el nostre buyer persona ens indicarà cap a on orientar el nostre negoci.


Com confeccionar el nostre buyer persona?


Molt simple. Confeccionarem el nostre buyer persona amb l'anomenada investigació de mercats (aquí és on descobrirem els indicadors quantitatius i qualitatius), per tal d'analitzar les dades dels clients amb què hem treballat fins avui.

Per realitzar una investigació el més precisa possible de la nostra audiència, podem obtenir respostes a partir de les preguntes següents:

1-Dades personals (nom, edat, domicili, nacionalitat i estat civil).

2-A què es dediquen?

3-Què busca al nostre negoci?

4-A quin sector laboral pertanyen?

5-Quina és la seva formació?

6-Quines solucions voldrien assolir?

7-Hàbits de consum

8-Els seus interessos

9-Quines xarxes socials fa servir més?

10-Quines són les vostres prioritats a l'hora d'escollir un producte o servei?

I podríem seguir amb mil preguntes més, però cada negoci haurà d'escollir les que creguin més que s'adapten a la seva estratègia de màrqueting.



Determinar el nostre Buyer Persona és essencial per ajudar-nos a segmentar el nostre públic objectiu.

Molts negocis cometen la confusió de fer una perfecta estratègia de màrqueting, quan realment haurien de preguntar-se a quin tipus d'audiència busquen atreure.

El que necessiten és connectar veritablement amb clients potencials, saber quines plataformes fan servir, en quins mitjans s'informen, fins i tot els seus interessos són realment importants.


Sabríeu com segmentar el vostre Buyer Persona?


Digitalitza el teu negoci

Un dels sectors que sens dubte ha arribat trepitjant fort després de la pandèmia, és el màrqueting digital. Avui dia, qui no té una pàgina web/xarxes socials per oferir els seus serveis o productes i arribar més ràpidament als usuaris?


Moltes persones prefereixen mantenir la vida fora de la digitalització, i que tot torni a ser com era abans; però si ets dels que es volen unir a la innovació del món digital, segueix-me perquè aquest compte està dedicat per a tu.


A continuació UR Mktg Agency et mostrarà raons per fer un gir de 360 ​​graus al teu negoci tradicional i unir-te als nous temps digitals.


Redueix costos


Gràcies a la digitalització, tot és més senzill, millorant i agilitzant la gestió administrativa, ja que tota la informació que abans es guardava físicament, ara l'emmagatzemem al núvol.


Però el més important és que, en digitalitzar el vostre negoci es crea un nou vincle de comunicació digital que mostra tota la vostra informació als proveïdors i clients; això fa que es tornin més àgils els procediments.


Diferenciació amb la competència


Poder oferir una imatge elegant i innovadora de l'empresa, que es faci notar entre el públic que inverteix temps i dedicació per millorar l'experiència dels clients. Digitalitzant la teva empresa, ja estàs marcant la diferència respecte de la teva competència.


Millores les relacions amb els clients


A la nova era digital, també es creen noves oportunitats de comunicació amb els clients, on se'ls pot oferir tota la informació, respondre als seus dubtes i interactuar de manera més senzilla i orgànica.


Millores del rendiment dels treballadors


Doneu als vostres treballadors l'incentiu que puguin treballar des de qualsevol lloc, obtenint el benefici a canvi d'una major productivitat per part d'ells. A més, com a empresa, pots optimitzar els recursos perquè siguin més eficients.


Interpretació de les dades i informació


Tenir el teu negoci digitalitzat implica poder interpretar i analitzar totes les teves dades, per així poder planificar una millora en les teves estratègies, ja siguin de comunicació, de vendes o de màrqueting. Aquest tipus d'eines i les mètriques de les vostres dades són l'èxit per al vostre negoci.


Una de les famoses (entre moltes) eines que utilitzen la majoria dels negocis és Google Analytics, on t'està ajudant a monitoritzar l'estat de la teva pàgina web, mostrant-te les dades més rellevants. Com per exemple, les taxes de conversió, nombre de visitants, visualització de l'embut, quant de temps van romandre i la seva posició geogràfica. També ofereix funcions més avançades, com ara la segmentació d'usuaris personalitzats.



Vull saber-ne més...

let’s talk!

Telèfon

627 776 157

Direcció

08698 Cercs, Berguedà

Correu electrònic

hola@urmktgagency.com

INICI

SOBRE MI

CONTACTA'M

Web creada per Ur Mktg Agency

2024©

POLÍTICA DE PRIVACITAT

Square Instagram Logo
Facebook Circle Logo